5 důvodů, proč si vybrat lakované dveře POL-SKONE

 | 

Výběr dveří už dávno není jen o praktické stránce. Pokud chcete, aby váš interiér vynikl, je důležité sladit všechny barvy, dekory a doplňky. Téměř neomezené možnosti nabízí lakované dveře, které si můžete nechat nastříkat v barvách vzorníků RAL a NCS (s výjimkou metalických). V POL-SKONE vyrábíme více než 10 modelů lakovaných dveří v až 70 variantách křídel. Proč si lakované dveře vybrat do interiéru? 

Bílé stříkané vnitřní dveře Sublime s ozdobnými aplikacemi

Bílé stříkané vnitřní dveře Sublime s ozdobnými aplikacemi 


Označení lakované a stříkané dveře jsou synonymní. Můžete narazit také na označení malované dveře. 

1) Barvy křídla, které v interiéru vyniknou

Paleta barev RAL a NCS je v podstatě neomezená. U každé základní barva (šedá, hnědá, modrá, zelená,...) můžeme namíchat několik desítek odstínů a kombiancí. Z nich si vyberete ten dokonalý, který podtrhne váš interiér. 

Třeba pokud 

  • si zakládáte na tlumených barvách, můžete zvolit nadčasovou bílou
  • chcete moderní interiér, doporučujeme některý z odstínů šedé nebo třeba korálovou
  • máte rádi umění a chcete něco neobvyklého, pořiďte si dveře v energetické barvě fuchsie nebo šťavnatého pomeranče
  • si zakládáte na ekologii a máte rádi přírodu, vyberte zelené či hnědé dveře
  • máte rádi jemnost, volte pastelová křídla
  • chcete dětem udělat jejich část domu veselou, dejte do pokojíčků výrazné barevné dveře
  • toužíte po moderním a rafinovaném interiéru, odhodlejte se k černým dveřím, dodají interiéru smyslnou atmosféru. 

Černé stříkané interiérové dveře Cambio

Černé stříkané interiérové dveře Cambio


Naši zákazníci nejčastěji volí jednu modelovou řadu dveří ve stejné barvě a do jednotlivých místností mění vzhled křídla (celoprosklené, částečně prosklené, plné). Díky bohatým možnostem, které lakování dveří nabízí, však můžete v interiéru nakombinovat i odstíny dveří (například pro jednotlivá patra domu nebo podle místností). 

Lakované dveře jsou díky své barevné variabilitě oblíbené u projektantů, architektů a bytových designérů, protože jim umožňují kouzlit s barvami v interiéru. Například veselé barvy často navrhují do školek a dětských oddělení nemocnic, ve výškových budovách plánují odlišné barvy dveří do každého patra nebo navrhují dveře dvojích barev na odlišení toalet ve veřejných budovách. 

Bílé interiérové dveře Cambio

Bílé stříkané vnitřní dveře Cambio
 

2) Doplňky v několika barvách a designech

K vybrané barvě dveří můžete jednoduše vyladit i doplňky – klikové a zámkové rozety, kliky a zámky, úchyty pro posuvné a skládací dveře, krytky k pantům a podobně. Mezi nejoblíbenější povrchové úpravy klik patří matný nikl, lesklý chrom, titanové povrchy či přírodní mosaz. V naší nabídce najdete také klikové rozety nejrůznějších tvarů. I těmito drobnými doplňky tedy můžete dotvářet vzhled celého interiéru

3) Vyberete dveře pro celý byt 

Lakovanou povrchovu úpravu můžete zvolit u 11 modelů z naší nabídky. Dohromady u zhruba 70 křídel. Zajímavý design barvy dveří a doplňků podtrhnou také drobné dekory některých modelů, například ozdobné lišty, frézování a glazování

Stříkané interiérové dveře Tiara s ozdobnými lištami

Stříkané interiérové dveře Tiara s ozdobnými lištami 


Do bytů ve skandinávském či newyorském stylu se hodí dveře z řady Vertigo. Do klasicky zařízených interiérů se hodí například Fiord. Modely Estato, Sublime a Cambio podtrhnout vzhled každého minimalisticky zařízeného interiéru. Další dveře, které vyrábíme v lakovaném provedení, jsou kolekce Simple, Tiara, Vilano, Modern a Modena.

4) Dveře budou sloužit několika generacím

Protože výměna dveří je investice na několik desetiletí dopředu, je žádoucí si před nákupem ověřit materiál, kvalitu lakování i prodejce. POL-SKONE je synonymem kvalitních produktů v oboru stavebního truhlářství už 30 let. Lakované dveře vyrábíme z pevné konstrukce na bázi dřevního vlysu a k nástřiku používáme ekologické akrylové barvy. Všechny naše produkty mají certifikát FSC, který zaručuje, že dřevo na výrobu pochází z udržitelného lesního hospodářství a celý proces výroby zbytečně nezatěžuje přírodu.

Zelené interiérové dveře Tiara

Tmavě zelené interiérové dveře Tiara


5) Každé dveře upravíme podle dispozic interiéru 

Podobně jako jsme výše mluvili o variantách křídel do různých částí domu, (nejen) lakované dveře vyrábíme také v různých variantách adaptovaných systémů. To znamená, že mohou být falcové, bezfalcové a posuvné po zdi (systémy Movi nebo Premuium). Kolekce Cambio, Simple, Sublime a Tiary vyrábíme i jako reverzní. Řada Cambio má speciální systém Harmony POL-SKONE se skrytým rámem. Dveře po namontování do zárubní vytváří efekt skrytého průchodu mezi místnostmi, což opticky zvětšuje interiér. 

Cena stříkaných dveří je individuální. Používáme 5 základních RAL barev a mícháme je s barvami v dalších čtyřech příplatkových skupinách

Pojďme společně vybrat ty správné dveře k vám domů nebo do kanceláře. 

Ukázat nabídku

Interiérové dveře POL-SKONE se systémem Harmony
Interiérové dveře POL-SKONE v systému Harmony