Jak vybrat dekor dveří?

 | 

Ovlivňuje barva dveří vnímání interiéru? Co zvážit při výběru správného odstínu? Poradíme, jak vybrat barvy dřeva.
Barva dveřního truhlářství by měla ladit s interiérem. Moderní aranžérské trendy nekladou žádná omezení na výběr barev. Jak živé barvy, tak tlumené pastely mohou spoluvytvářet módní byt v souladu s barevnými preferencemi domácnosti.

Důležitou roli při utváření prostoru hraje tón dveří. Nezapomeňte jej sladit s barvami stěn, podlah a nábytku. Při výběru barvy bychom měli zvážit i efekt, kterého chceme v interiéru dosáhnout. Odstín křídel ovlivní pocit jasu v místnosti a převládající náladu.

Světlé nebo tmavé dřevěné dveře?
Nabídka POL-SKONE zahrnuje širokou paletu barev pro dveře. V místnostech, kde převládají syté barvy, se doporučuje použít světlé dřevo, tmavé bude působit efektněji v interiérech s tlumenými barvami. Tmavé dveře umocní dojem šik, světlé útulnosti.



S výraznými tóny stěn se nejlépe představí modely dveří ve světlých barvách - např. bílá, která projasněním stěny dodá interiéru lehkost a prostornost. Tento dojem lze umocnit použitím modelů s prosklením.

Tmavé dřevo vytvoří efektní kontrast s bílou, béžovou a pastelovou barvou a dodá interiéru elegantní charakter. Originální design zpestřují například drážkované panely.



Módní nebo klasické barvy dveří?
Ke stylu interiéru ladíme i barvu dveří. Pokud našemu bytu dominuje klasický dekor, zaměřme se na nadčasové noty. Žhavé dřevěné trendy se jistě objeví i v moderně zařízených bytech.

V lakovaných kolekcích POL-SKONE najdeme díky téměř nekonečným paletám RAL a NCS odstín dveří, který se hodí k našemu domovu. Současným vlakům dominují tyto barvy: bílá, šedá, černá. Stylové bílé dveře v klasické edici budou vybrány například z řad FIORD a VERTIGO. Moderní byt podtrhnou vzory jako CAMBIO nebo SUBLIME.



Černé dveře, které jsou dostupné v různých kolekcích, jako je TIARA nebo IMPULS, si získávají velkou oblibu. Mezi designové trendy v nadcházejících sezónách budou patřit také šedé dveře, perfektní pro industriální styl, jako je HAPTIC v odstínu titano nebo DECO v odstínu industry či antracit.

Nadčasové odkazy na přírodu neztrácejí na oblibě. V barvách POL-SKONE se také vyplatí věnovat pozornost široké škále odstínů dřeva. Dveře s motivem dřeva jsou nadcházejícím hitem. Zajímavá novinka, tedy dub delano, dostupný např. ve vzorech MONA, se stane jasným akcentem dekoru díky své výrazné kresbě. Jedinečné prostory podtrhne také ESPINA dýhovaná v barvě evropského dubu.